Păstrarea vie în minte a tuturor meselor consumate scade apetitul, spun specialiştii. E suficient ca, înainte de a ne aşeza la masă, să ne gândim la mâncărurile copioase din trecut.
Potrivit cercetătorilor de la Institute of Psychology, Health and Society, de la Universitatea Liverpool, cheia unei alimentaţii sănătoase este concentrarea. Astfel, cu cât uităm mai des ce am mâncat, cu atât avem tendinţa de a mânca mese mai copioase. Pentru a preveni această situaţie, specialiştii recomandă notarea pe hârtie a felurilor de mâncare deja consumate.
Bazându-se pe aceste descoperiri, companiile de telefonie mobilă au dezvoltat aplicaţii pentru smartphone care, în prezent, se află în faza de testare de către persoanele care suferă de obezitate. Acestea au ca scop analizarea modului în care conştientizarea consumului poate duce la scăderea în greutate.
Specialiştii mai spun că lipsa de concentrare din timpul mesei şi distragerea atenţiei cu alte activităţi precum cititul sau ascultarea radioului nu fac decât să crescă consumul imediat de alimente, având efect şi asupra următoarei mese.
Edițiile din 27 sept. și 4 oct. 2014. Către Pacea Eternă? Geopolitica în
contextul filosofiei relațiilor internaționale
-
*Invitat: cercet. șt. dr. Lucian-Ștefan Dumitrescu*
„Nu ne putem dezbăra de-o anumită revoltă sufletească, când privim
acțiunile oamenilor pe ...
Acum 9 ani
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu