Prima pagina » » STORYmania 15 – 18 aprilie 2013

STORYmania 15 – 18 aprilie 2013

Publicat de Radio Romania Cultural, duminică, 14 aprilie 2013 | 07:19

Suntem o echipă creativă, dinamică și ținem neapărat să vă surprindem, de aceea știm cum să scoatem în evidență fiecare detaliu pe care voiați să îl aflați din temele pe care le iubiți, dar și din subiecte pe care nici nu le bănuiați că pot respira” cultură.
STORYmania – o serie de documentare originale la Radio România Cultural.

·        Luni, 15 apr – Jocul, un lucru serios – realizator Lidia Laic
Raţele şi vânătorii, Hoţii şi vardiştii, De-a v-aţi ascunselea, De-a puia gaia, De-a câte şi mai câte. Vă mai aduceţi aminte? Lucrurile care poartă aceste nume s-au întâmplat demult, pe vremea copilăriei noastre. Sînt jocuri frumoase, jocuri pe care copiii de azi poate că nu le mai cunosc, dar care au supravieţuit în memoria noastră afectivă. Indiferent însă de numele său şi de forma pe care o imbracă, un lucru ramâne constant. Jocul este o ocupaţie firească pentru vârsta copilăriei. Copiii au nevoie să se joace. Pornind de la această realitate, Asociaţia “Artelier D-Proiecte pentru copii” în parteneriat cu Asociaţia „De Dragul Artei” a organizat o masă rotundă, la care au fost invitaţi pedagogi, educatori de gradiniţă. Împreuna au vorbit despre educaţie, despre învăţare prin joc, despre modul în care copiii pot fi atraşi către artă.

·        Marți, 16 apr  – Moștenirea săsească a Transilvaniei (3) - realizatori Anca Băltan şi Doina Borgovan (R)
Spunem tot o poveste săsească dar nu despre trecut, ci despre prezent. Suntem oaspeții familiei Schuster. Lavinia și Willy s-au întors din Germania în urmă cu 13 ani și au înființat la Moșna o gospodărie țărănească, unde trăiesc împreună cu cei cinci copii.
Un documentar despre viața trăită simplu, după principii pe care cei mai mulți dintre noi le-au uitat deja.

·        Miercuri, 17 apr – Mă cheamă Luca – realizator Anca Ionescu
Maturitatea şi talentul definesc un băieţel de numai 9 ani, care şi-a descoperit capacităţile în domeniul muzical de foarte devreme şi care beneficiază de sprijinul necondiţionat al părinţilor. Luca Mihăescu vorbeşte despre sine şi despre lume cu profunzimea unui filosof. Nu numai vioara îi este mijloc de exprimare, ci şi cuvintele; nu numai muzica reflectă bogăţia de trăiri interioare, ci şi vorbele care te învăluie blând şi îţi descriu o lume percepută prin ochi de copil, dar care parcă nu este totuşi un copil. Inteligenţa lui Luca, tendinţa de a se juca serios, gravitatea abordării unor subiecte delicate ca prietenia, exprimarea emoţiilor, închistarea în sine au darul de a-i uimi pe cei cu care vorbeşte. Ne-a povestit şi nouă câte ceva din viaţa lui de elev la Liceul de muzică George Enescu din București, dar și din viața lui de familie. Îl puteți întâlni pe Luca pe calea undelor în emisiunea documentar STORYmania.

·        Joi, 18 apr  – Mica era glaciară și politica economică a lui Constantin Brâncoveanu – realizator Claudia Revnic
Documentarul isi propune o privire asupra unor situatii de natura generala ce s-au manifestat in cursul domniei lui Brancoveanu, cu accent pe dinamica economica, aceasta fiind determinata de factori climatici verificati prin consideratii astronomice. (1645-1715 d.H. minimul lui Maunder).
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2009-2014. Radiocultura - Toate drepturile rezervate!