Prima pagina » » STORYmania 29, 30 aprilie 2013

STORYmania 29, 30 aprilie 2013

Publicat de Radio Romania Cultural, luni, 29 aprilie 2013 | 08:48

Suntem o echipă creativă, dinamică și ținem neapărat să vă surprindem, de aceea știm cum să scoatem în evidență fiecare detaliu pe care voiați să îl aflați din temele pe care le iubiți, dar și din subiecte pe care nici nu le bănuiați că pot respira” cultură.
STORYmania – o serie de documentare originale la Radio România Cultural.

·        Luni, 29 apr – Soldații de teracotă – realizator Gabriela Mitan
Proiectul expoziţional “Comorile Chinei” constituie cel mai amplu demers cultural şi cea mai mare expoziţie organizată de China într-un muzeu din România, reunind artefacte inestimabile provenind din 11 muzee şi instituţii culturale din Republica Populară Chineză. Reflectând natura atotcuprinzătoare şi inovativă a civilizaţiei chineze, această expoziţie oferă vizitatorilor prilejul de a aprecia din diferite perspective istorice profunzimea şi bogăţia culturii şi tradiţiilor chineze.
Vedetele incontestabile ale expoziţiei sunt cei 4 soldaţi și un cal din celebra armata de teracotă a primului împărat chinez, Qin Shihuang.
·        Marți, 30 apr – Mica era glaciară și politica economică a lui Constantin Brâncoveanu – realizator Claudia Revnic
Documentarul isi propune o privire asupra unor situatii de natura generala ce s-au manifestat in cursul domniei lui Brancoveanu, cu accent pe dinamica economica, aceasta fiind determinata de factori climatici verificati prin consideratii astronomice. (1645-1715 d.H. minimul lui Maunder).
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2009-2014. Radiocultura - Toate drepturile rezervate!