Prima pagina » » Festival de film neconvenţional la București

Festival de film neconvenţional la București

Publicat de Radio Romania Cultural, joi, 30 mai 2013 | 18:29

Un festival de film neconvenţional, la care publicul este invitat să urmărească peliculele într-o parcare, într-un spaţiu industrial, în curtea unui muzeu şi într-un palat, va avea loc în Capitală, în perioada 1 - 5 iunie.

Evenimentul începe cu o proiecţie în parcarea Ciclop, un loc ascuns de pe Bulevardul Magheru, cu "Ferat Vampire", un alt fel de film cu vampiri. Urmează, a doua zi, în grădina Muzeului George Enescu, proiecţia filmului cu care regizorul Milos Forman s-a întors să filmeze la Praga, "Amadeus". 

Pe 3 iunie, în spaţiul industrial WASP, vor fi proiectate scurtmetraje în sala albă şi un lungmetraj în sala neagră, toate realizate de legenda suprarealismului ceh Jan Svankmajer, iar pe 4 iunie organizatorii evenimentului revin în parcarea de pe Magheru, cu o comedie neagră, o capodoperă a noului val cehoslovac - "The Cremator".

Ultima zi a festivalului va fi dedicată regizorului Jiri Menzel, fiind proiectate la Palatul Ştirbei trei dintre filmele cineastului. Regizorul va fi prezent pentru a treia oară la Bucureşti, înainte de a fi distins cu premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania , care debutează mâine. Cele trei filme vor fi proiectate simultan, iar seara se va încheia cu o petrecere în onoarea regizorului. Producțiile sunt subtitrate în limba engleză, iar intrarea la proiecţii este liberă.
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2009-2014. Radiocultura - Toate drepturile rezervate!