Prima pagina » » FIJ dă afară ziarişti de la un congres al presei

FIJ dă afară ziarişti de la un congres al presei

Publicat de Radio Romania Cultural, sâmbătă, 8 iunie 2013 | 12:17

FIJ dă afară ziarişti de la un congres al presei
Radio România protestează în legătură cu modul abuziv în care organizatorii Congresului Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor (FIJ) din 4-7 iunie, de la Dublin,au respins accesul ziariştilor noştri la lucrările unei organizaţii jurnalistice. Doi corespondenţi ai postului public au fost daţi afară în mod brutal de către agenţii de pază în timp ce relatau de la lucrările congresului. Motivul invocat a fost acela că nu erau membri ai FIJ şi, prin prezenţa lor, ar fi intimidat un participant la Congres, fost salariat al Radioului public şi membru în actualul Consiliu de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Gestul organizatorilor este cu atât mai de neînţeles cu cât Radio România, prin trimişii săi, dorea să-şi onoreze misiunea de serviciu public, informând despre problematica abordată la Congres în legătură cu evoluţiile din mass-media. În plus, corespondenţii noştri, singurii jurnalişti români prezenţi la dezbaterile de la Dublin fuseseră acreditaţi oficial chiar de organizatorii congresului.

Radio România consideră că astfel de acţiuni de intimidare a unor jurnalişti încalcă flagrant principiile fundamentale ale democraţiei - libertatea de expresie şi accesul la libera informare.

8 iunie 2013


Direcţia Comunicare şi Marketing
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2009-2014. Radiocultura - Toate drepturile rezervate!