Prima pagina » » România participă la Târgul de Carte din Retiro

România participă la Târgul de Carte din Retiro

Publicat de Radio Romania Cultural, duminică, 2 iunie 2013 | 21:13

Institutul Cultural Român din Madrid  a reuşit, anul trecut, să impună pentru prima dată prezenţa României la Târgul de Carte din Retiro, cel mai mare eveniment de vânzare de carte din Spania.

Este vorba despre un târg desfăşurat pe aleile Parcului Retiro timp de trei săptămâni, la care participă cele mai importante edituri şi librării din Spania, cu cărţi din toate literaturile lumii şi cu numeroşi scriitori invitaţi. Târgul din Retiro este, de asemenea, cel mai vechi eveniment dedicat cărţii din Spania, reuşind să ajungă la a 72-a ediţie.

România continuă şi anul acesta să ofere cărţi româneşti în Retiro, caseta numărul 1 a Târgului fiind atribuită, prin tragere la sorţi, Institutului Cultural Român. Acolo se vor putea cumpăra majoritatea cărţilor româneşti publicate în limba spaniolă în ultimii ani, dar şi cărţi în limba română publicate la Editura ICR.

Pe 8 iunie, în spaţiul de lansări al Târgului, va avea loc o după-amiază dedicată poeziei româneşti contemporane, mai precis poeţilor Dinu Flămând şi Ioan Es. Pop, dar şi traducerii de poezie.
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2009-2014. Radiocultura - Toate drepturile rezervate!