Prima pagina » » Lansarea volumului “Trei vieti intr-una. Convorbiri cu Nicolae Dragusin”

Lansarea volumului “Trei vieti intr-una. Convorbiri cu Nicolae Dragusin”

Publicat de Radio Romania Cultural, vineri, 3 octombrie 2014 | 11:16

Vineri, 3 octombrie 2014, incepand cu ora 18.30, Curtea Veche Publishing va invita la evenimentul de lansare a volumului “Trei vieti intr-una. Convorbiri cu Nicolae Dragusin” de Constantin Laurentiu Erbiceanu. La eveniment vor lua cuvantul Neagu Djuvara, Doina Jela, Viorel Cosma, Nicolae Dragusin si Constantin Erbiceanu.
Lansarea va avea loc in Ceainaria Carturesti Verona (Str. Arthur Verona, nr 13-15, Bucuresti) si va fi urmata de un cocktail oferit de Fundatia Culturala Erbiceanu. Intrarea este libera.
Constantin Laurentiu Erbiceanu, descendent al ilustrei familii Erbiceanu, se poate mandri cu o amintiri de familie unice, fiind inrudit cu Mircea Eliade (savant umanist), Ion Flueras (om politic) si Constanta Erbiceanu (vestita pianista a carei maiestrie pedagogica a fost transmisa pana la celebrul pianist Lang Lang), in vreme ce mama domnului Erbiceanu facea parte dintre intimii casei lui George Enescu si ai familiei regale.
Nu intamplator cartea se numeste “Trei vieti intr-una”, Constantin Erbiceanu fiind un inginer de succes in Occident, calator pasionat in 125 din cele 197 de tari ale lumii si meloman dispus sa calatoreasca oriunde pentru a-i vedea pe marii cantareti al globului. “Este o figura exceptionala in sine, fara a mai tine seama de antecedentele familiei” (Neagu Djuvara).
Toate aceste “trei vieti” sunt surprinse cu pasiune si emotie de Nicolae Dragusin in aceste dialoguri: “De la istoria familiei sale pana la momente, putin stiute chiar de specialisti, din biografiile marilor compozitori, de la Ulfila la crestinarea Daciei, pana la cutumele din Africa sau Filipine, subiectele acestei carti sunt tratate cu pasiune, verva, grija pentru detaliul precis.” (Cristian Badilita)
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2009-2014. Radiocultura - Toate drepturile rezervate!