Prima pagina » » Lansarea volumului “Born in Romania / Născut în România. Texte paralele” al lui Liviu Ioan Stoiciu

Lansarea volumului “Born in Romania / Născut în România. Texte paralele” al lui Liviu Ioan Stoiciu

Publicat de Radio Romania Cultural, duminică, 29 iunie 2014 | 10:15

Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din BucureștiThe British Council,Institutul Cultural Român  și  Ambasada Irlandei, anunță publicarea volumului “Born in Romania / Născut în România. Texte paralele” semnat de Liviu Ioan Stoiciu şi editat de Lidia Vianu. Vomulul a fost tradus în limba engleză de Leah Fritz și Alina Bușe, iar ilustraţiile sunt realizat de Cristina Ioana Young.
Publicăm, la 25 de ani de la căderea comunismului și la 24 de ani de la ceea ce a fost "Piața Universității", o antologie de poezie de Liviu Stoiciu, poet care nu a căzut în niciuna din capcanele istoriei.
Poetul a îngăduit Editurii să aleagă un titlu pentru această carte. Am ales, chiar dintr-un poem al lui, Născut în România. Rațiunea acestei alegeri se regăsește în poemele ce alcătuiesc volumul. Nădăjduim că cititorul o va descoperi singur.
Volumul a fost tradus mai întâi de Ioana Bușe, absolventă a Masteratului pentru Traducerea Textului Literar. El a fost stilizat de poeta Leah Fritz, născută în America și locuind în Anglia în prezent. A fost o muncă de doi ani de zile, timp în care poeta a parcurs drumul incomod al înțelegerii versurilor. Poemele lui Liviu Stoiciu nu se traduc ușor.
Cei care vor citi antologia vor înțelege de ce se traduce greu poezia lui Liviu Stoiciu în limba unei țări cu care istoria a fost mai generoasă decât cu România.
Born in Romania / Născut în România. Texte paralele, de Liviu Ioan Stoiciu se lansează oficial la data de luni 30 iunie 2014, dar volumul poate fi consultat și descărcat din acest moment la adresa de internet: http://editura.mttlc.ro/liviu-stoiciu-poems.html.
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2009-2014. Radiocultura - Toate drepturile rezervate!