Prima pagina » » Regizorul şi scenaristul român Alexander Nanau a câştigat Ochiul de Aur

Regizorul şi scenaristul român Alexander Nanau a câştigat Ochiul de Aur

Publicat de Radio Romania Cultural, luni, 6 octombrie 2014 | 10:59

Regizorul si scenaristul român Alexander Nanau a câstigat Ochiul de Aur, marele premiu al Festivalului de Film de la Zurich, editia 2014, pentru filmul documentar 'Toto si surorile lui'. Nanau, născut la Bucuresti în 1979, dar stabilit în Germania încă de la vârsta de 11 ani, este producătorul, scenaristul si, deopotrivă, regizorul acestui documentar care aduce în prim-plan trei copii de origine romă.

Nanau se află la al doilea premiu important din carieră, după ce în 2009 a obtinut prestigiosul premiu Emmy pentru un alt documentar, Lumea văzută de Ion B. Filmul spunea povestea lui artistului plastic Ion Bârlădeanu, care, dintr-un artist obscur care lucra în ghena unui bloc bucurestean, a ajuns să îsi vadă lucrările expuse la Londra, Paris sau Copenhaga, alături de opere ale lui Andy Warhol sau Marcel Duchamp.

Celălalt 'ochi de aur'decernat la această a 10-a editie a Festivalului de Film de la Zurich a fost obtinut de uruguayanul German Tejeira, pentru filmul de fictiune 'O noapte fără lună'.

Festivalul de Film de la Zurich este organizat anual, toamna, începând cu 2005 si îsi are drept scop principal promovarea tinerilor regizori de talent din lumea întreagă. Tocmai de aceea, la diferitele categorii ale Festivalului nu pot participa decât primele trei filme ale fiecărui regizor.
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2009-2014. Radiocultura - Toate drepturile rezervate!