Prima pagina » » Volumul 'Serii. Multipli. Realisme.', printre câştigătorii concursului Cele mai frumoase cărţi

Volumul 'Serii. Multipli. Realisme.', printre câştigătorii concursului Cele mai frumoase cărţi

Publicat de Radio Romania Cultural, marți, 7 octombrie 2014 | 10:21

Volumul 'Serii. Multipli. Realisme.' de Nicu Ilfoveanu s-a numărat printre câştigătorii concursului Cele mai frumoase cărţi, a cărui gală a avut loc luni seară, la UNA Galeria.

Cartea lui Ilfoveanu a luat Premiul I al competiţiei. Grafica volumului este semnată de Radu Manelici. Premiul al II-lea al competiţiei a fost câştigat de 'Mickey pe Dunăre' de Cristian Dârstar şi Alexandru Berceanu, iar Premiul al III-lea, de 'Carte de activităţi şi colorat cu desene de Dan Perjovschi - Monotremu' (artist duo) în cadrul proiectului Minitremu, Design Monotremu, desene Dan Perjovschi, Minitremu.

Premiul pentru Ilustraţie de carte a revenit volumului 'Album de familie' de Oana Alexandra Achiţiei, iar Premiul pentru Carte pentru copii a fost acordat volumului 'Domnişoara Poimâine şi joaca de-a timpul' de Adina Rosetti, Cristiana Radu, ilustraţii şi grafică Cristiana Radu (Curtea Veche Publishing).

Premiul pentru Album a fost acordat volumului 'Carte de vizită - Fabrik -72 + 87' (Concept, layout 72+ 87, Fabrik), premiul pentru Tânăr Designer, pentru 'Ţică! Ceauşescu has fallen!' de Andreea Dobrin, premiul pentru Carte de artist a revenit cărţii 'Dracu'la Atak' de Suzana Dan, Mircea Pop, Cristian Prandea, Giorge Roman, Robert Obert, Larisa Siaru, Radu Carp, Sinboy, Atak, (editura Jumătatea Plină) iar premiul pentru Experiment tipografic i-a revenit Andreei Mihaiu. Menţiunea juriului a revenit cărţii 'Bekebeli 1913 (Anul de pace 1913)' de Hajdú Farkas-Zoltán (grafică Vidák Zsolt, design Hajdú Krisztina).

Un alt premiu special a fost acordat, de către organizatori, Institutului Cultural Francez din Bucureşti. Expoziţia cu toate cărţile finaliste este deschisă publicului până la data de 16 octombrie 2014 la UNA Galeria din Bucureşti. Expoziţia conţine exemple de bună practică în tipărire, legare, design şi layout, dar mai ales câteva exemple de cărţi unitare şi coerente, care adună sub aceleaşi coperţi idee, producţie şi talent, cărţi emblematice pentru posibilităţile extraordinare ale pieţei editoriale româneşti şi care pot rămâne puncte de referinţă în design-ul de carte românesc.

În 2014, în concursul 'Cele mai frumoase cărţi' au fost înscrise 196 de titluri, dintre care juriul a selectat 39 de cărţi/serii, expuse concomitent în luna octombrie la Bucureşti şi la Frankfurt.

Membrii juriului au fost: Corinne Trovarelli (preşedinte), Arina Stoenescu, Timotei Nădăşan, Daniela Chiorean, Alexe Popescu, Anca Mihuleţ şi Mihaela Paraschivu.

Proiectul cultural Cele mai frumoase cărţi 2014 este organizat de Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură şi este finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
AGERPRES
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2009-2014. Radiocultura - Toate drepturile rezervate!