Prima pagina » » Corul Naţional de Cameră Madrigal va concerta pe scena Operei Comice pentru Copii din Capitală

Corul Naţional de Cameră Madrigal va concerta pe scena Operei Comice pentru Copii din Capitală

Publicat de Radio Romania Cultural, vineri, 19 aprilie 2013 | 09:05

Corul Naţional de Cameră Madrigal este invitat special în spectacolul-eveniment "Sfinţirea primăverii", care va avea loc mâine, de la ora 17.00, pe scena Operei Comice pentru Copii din Capitală.

Spectacolul reuneşte într-o singură seară momente de dans, secvenţe de musical, dar şi fragmente îndrăgite din opere pentru copii. Alături de soliştii vocali şi balerinii Operei Comice pentru Copii, spectatorii vor avea ocazia de a le aplauda pe mezzosoprana Sidonia Nica şi pe balerina Oana Popescu, apreciate în numeroase spectacole pe scene din ţară şi din străinătate. Invitatul special al serii este Corul Madrigal, care va evolua sub bagheta dirijorului său, Voicu Popescu.

Corul Naţional de Cameră Madrigal celebrează, anul acesta, 50 de ani de activitate, în cadrul unui turneu naţional cu temă pascală, care va cuprinde mai multe oraşe din ţară, printre care Piatra Neamţ, Bacău şi Suceava.  Corul Naţional de Cameră Madrigal, simbol al măiestriei interpretative corale româneşti, a luat fiinţă în 1963, iar, timp de 47 de ani, activitatea sa a fost sinonimă cu numele dirijorului Marin Constantin, fondatorul ansamblului.

În decursul unei jumătăţi de veac, cu peste 4.100 de concerte susţinute pe cele mai mari scene din ţară şi străinătate, Madrigalul a adus aproape de sufletul publicului mai mult de 1.000 de capodopere aparţinând tuturor epocilor creatoare ale istoriei muzicii româneşti şi universale. Corul Madrigal a fost declarat bun al patrimoniului universal UNESCO în 1992.
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2009-2014. Radiocultura - Toate drepturile rezervate!