Prima pagina » » STORYmania 22 – 25 aprilie 2013

STORYmania 22 – 25 aprilie 2013

Publicat de Radio Romania Cultural, vineri, 19 aprilie 2013 | 08:42

Suntem o echipă creativă, dinamică și ținem neapărat să vă surprindem, de aceea știm cum să scoatem în evidență fiecare detaliu pe care voiați să îl aflați din temele pe care le iubiți, dar și din subiecte pe care nici nu le bănuiați că pot respira” cultură.
STORYmania – o serie de documentare originale la Radio România Cultural.

·        Luni, 22 apr – Natură vie cu merișor – realizator Lidia Laic
Conform celebrului dictonul latin, o minte sănătoasă nu poate sta decât într-un corp sănătos. Juvenal aflase acest secret cu mai bine de 2 mii de ani în urmă şi l-a consemnat în Satire. Cu acest adevăr, vă propun o pledoarie pentru a fi sănătos şi a găsi sursele de bună stare aproape de sine. Sînt Lidia Laic şi vă invit să vorbim despre un remediu mai puţin cunoscut, dar pe care îl putem descoperi lângă noi.
Merişorul. Fructul de pădure care ne răsfaţă prin bogăţia sa de vitamine şi proprietăţi antioxidante. Medicina naturistă ne învaţă că sucul de merişor poate preveni anumite afecţiuni şi chiar vindeca unele boli. Sînt motive suficiente  pentru demararea unei campanii dedicate. Nu pentru merişorul românesc, pentru că acesta pare să ramână pe nedrept undeva, în umbra altor fructe de pădure autohtone. Merişorul american este vedeta care a fost prezentată cu maxim de atenţie şi interes în cadrul unui eveniment pentru reuşita căruia şi-au reunite eforturile mai multe instituţii, printre care şi ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.
·        Marți, 23 apr  – Viori de colecție – realizator Dan Vasiliu
Recent Sala Radio din București a găzduit un festival special dedicat viorilor de colecție. Rând pe rând pe scenă s-au perindat viori Gagliano, Testore, Guarnieri și Stradivarius. Acestea două din urmă au fost și eroinele unei serii de dueluri care au avut loc în diferite orașe ale țării. Poveștile lor, precum și cele ale lutierilor care le-au făurit, le puteți asculta în documentarul realizat de Dan Vasiliu.

·        Miercuri, 24 apr – Parfum indian la Brașov – realizator Nicoleta Ghișa
Un periplu geografic şi culinar pe tărâmuri exotice alături de Cornelia Holst, un medic chirurg român care a ales să plece în Germania pentru a-şi practica meseria între anii 1992 – 2008.
Pasionată de călătorii, Cornelia Holst s-a îndrăgostit de cultura asiatică atât de tare, încât la revenirea pe bătrânul continent a ales să împărtăşească din experienţele acumulate şi din parfumul condimentelor orientale. Ea a deschis, de această dată, în România, la Braşov, un restaurant cu specific indian şi un parc de distracţii, unde încearcă să aducă laolaltă culturile lumii pe diferite nivele spaţio-temporale. Vă invit să-i descoperiţi povestea pe care cu farmec şi optimism ne-a împărtăşit-o.
·        Joi, 25 apr  – Lumea lui Disney – realizator Mara Popa
„Dacă ești un om curios, găsești întotdeauna ceva interesant” spunea Walt Disney. O cugetare serioasă, nu? Un adagiu potrivit mai degrabă oamenilor mari decât celor mici, nu-i așa? Poate că una dintre trăsăturile importante ale creațiilor lui Walt Diseny este că acestea se adresează, deopotrivă, și celor mari, și celor mici. De aceea, în ediția de azi a emisiunii STORYmania, vom porni în explorarea lumii lui Disney... celor mari care au pus la cale un concert din „Lumea lui Disney” pentru cei mici. Dacă sună complicat, e doar pentru a vă stârni curiozitatea...

Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2009-2014. Radiocultura - Toate drepturile rezervate!