Prima pagina » » Brânduşa Silvestru, este invitata emisiunii „Vorba de culturã” în perioada 27 - 31 mai

Brânduşa Silvestru, este invitata emisiunii „Vorba de culturã” în perioada 27 - 31 mai

Publicat de Radio Romania Cultural, luni, 27 mai 2013 | 09:35

Brânduşa Silvestru, personalitate marcantă a teatrului de păpuşi şi marionete românesc, este invitata emisiunii „Vorba de culturã” la Radio România Cultural, în perioada 27 - 31 mai.

Este fondatoare a Teatrului Ţăndărică din Bucureşti, unde şi-a desfăşurat activitatea de creaţie din 1950 pâna în anul 1997. Brânduşa Silvestru a absolvit în 1960 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, secţia Actorie. Pe lângă cei 47 de ani de teatru pe scenă la Ţăndărică, Brânduşa Silvestru a devenit, după 1990, şi unul dintre cei mai recunoscuţi maeştri ai artei teatrale de animaţie din România, în calitate de profesor la UNATC, catedra Arta acorului mânuitor de păpuşi şi marionete.

A creat personaje memorabile din spectacole rămase puncte de reper în istoria teatrului de păpuşi „Elefanţelul curios" , „Cenuşăreasa", „Peter Pan", „Ninigra şi Aligru”, „Sânziana şi Pepelea” „Coţofana hoaţă", „Dumbrava minunată”, „Don Quijotte”.

Una dintre cele mai apreciate profesoare de la UNATC, Brânduşa Silvestru a descoperit, a instruit şi a format profesioniştii de astăzi ai teatrului de animatie din România.  

Este laureată a numeroase premii naţionale şi internaţionale, i-a fost decernat Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de cavaler, UNIMA România şi UNITER i-au oferit Premii de Excelenţă.

Asculţati-o pe Brânduşa Silvestru, în emisiunea „Vorba de cultură” la Radio România Cultural, de luni 27mai până vineri 31 mai, între orele 12:00 şi 13:00. Realizatori, Ema Stere şi Attila Vizauer
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2009-2014. Radiocultura - Toate drepturile rezervate!